Ofte stillede spørgsmål


Herunder har vi prøvet at samle de spørgsmål, vi kunne forestille os, man kunne have, hvis man overvejer at tage med os ud at sejle. Hvis man ikke kan finde svar på sit spørgsmål, er man selvfølgelig altid velkommen til at kontakte os.



Q. Kan man godt sejle med, selvom man ikke har nogen sejlererfaring?

Sagtens! Vi har fuldstændig styr på sejladsen, så vi stiller ingen krav til, at du har tidligere erfaring med at sejle. Alt, du skal vide om sejlads, kommer du til at lære jo længere tid, du er med ombord. Du kommer til at få sejlvagter både dag og nat, hvor du både kommer til at sidde og holde udkig og stå bag roret, så det kan ikke undgås, at du kommer til at lære at sejle, og få en forståelse for det, der hører med. Så frygten for ikke at kunne sejle, skal ikke afholde dig fra at ansøge til et togt.


Q. Hvad gør jeg, hvis jeg bliver søsyg?

Søsyge er man desværre ikke selv herre over. Men man kan tage sine forholdsregler for at forhindre, at man bliver ramt af det. Vores bedste råd for at slippe for at hænge ud over rælingen er altid at have mad og vand i maven. Vi sejler i varmere temperaturer, end man er vant til i Danmark, og dér hjælper det ikke på søsygen, hvis man er dehydreret, eller er ved at gå sukkerkold. Derudover kan det være en god idé at sætte sig til at se ud over horisonten og få lidt frisk luft, måske endda sætte sig ved roret, så man tænker på noget andet. Vi anbefaler ikke at tage søsygepiller eller -plastre, men hvis intet andet hjælper, er det selvfølgelig altid en mulighed og en god idé at have med hjemmefra.


Q. Hvad koster det?

Du kan læse meget mere om økonomien under fanen 'Om at være gast' i emnet Økonomi eller tryk her.


Q. Er der mulighed for at dykke på båden?

Vi tilbyder ikke selv dykning på båden, men rigtig mange af de steder vi kommer til at besøge på vores togter, har virkelig gode muligheder for dykning på dykkercentre. Vi er ikke selv uddannede dykkere, og det kræver meget udstyr og tid selv at skulle stå for at dykke. Derfor har har vi valgt at andre, som har mere styr på det, får lov at stå for alt det. På den måde får vi også støttet de lokale dykkercentre, som kender de lokale dykkerspots som deres egen bukselomme, hvilket kun garanterer et bedre dyk for os. 


Q. Hvilke forsikringer skal jeg have?

At du får den rigtige forsikring, er som udgangspunkt dit eget ansvar, og båden kan ikke blive stillet til regnskab for eventuelle udgifter for nedenstående. Din forsikring skal som minimum dække eventuel sydom og ulykke. Derudover er det en god idé at tage stilling til, om din forsikring dækker, hvis du bliver nødt til af afbryde din tur eller bliver forhindret i at tage afsted.

Man skal selvfølgelig også være dækket af sin forsikring til at dykke, hvis det er noget man tænker, man skal udforske.


Q. Hvad med pas og visum?

Vi råder dig til at tjekke dit pas inden afrejse, og sikre dig, at det er gyldigt minimum 6 måneder efter din planlagte hjemrejse, da mange lande har regler omkring dette.

Vi besøger mange lande på vores tur, og det er derfor på eget ansvar at have styr på de forskellige visa, som kobler sig til det togt, du skal med på. Der vil vi henvise til Udenrigsministeriets hjemmeside for information, da de løbende holder sig opdateret omkring nye love og tiltag. Vi vil selvfølgelig også være behjælpelige, hvis der bliver brug for det, da vi ofte skal have samme visum.

Udgifter ift. visum og fornyelse deraf tilfalder gasten selv.


Q. Hvad gør jeg hvis jeg er kronisk syg, tager medicin eller har allergi?

Det vigtigste er, at du fortæller det i din ansøgning, så vi kan tage stilling til det inden en eventuel påmønstring. Vi er ikke læger og kan derfor ikke vurdere den situation du står i. Derfor skal man også tage stilling til, hvad man vil byde andre, med ingen lægelig baggrund, hvis der pludselig skulle ske noget. Så hvis man ved med sig selv, at der er en forhøjet risiko for at der kan ske noget, og at man helt grundlæggende ikke er sund og rask, siger det sig selv, at vi ikke tør at tage chancen, ved at have dig med ombord.

Umiddelbart er allergi (eller specielle madvaner, diæter osv.) ikke lig med, at man ikke kan komme med ud at sejle. Det skal dertil siges, at man selv må tage ansvar for sine begrænsninger, og tage en aktiv del i både indkøb og madlavning, da man ikke kan forvente at ens medgaster gør det.